Kinoalı & Kakaolu Puding
1 porsiyonu 265 kalori; 1 dilim ekmek, 1 orta boy meyve ve 2 tatlı kaşığı yağa denktir.
İÇİNDEKİLER:
1 tatlı kaşığı kakao tozu
1 Yemek kaşığı keten tohumu
1 tk Yemek kaşığı badem yağı/ sıvı yağ
20 gr Çekirdeksiz hurma
¼ - ½ su bardağı su
3 yk pişmiş quinoa
100 gr meyve
Muz dilimleri (isteğe bağlı)
1.
Bir blenderde kakao tozu,
keten, fındık tereyağı, tarih ve su ilave edin. İstediğiniz kıvam için su
miktarını değiştirebilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar harmanlayın.
2.
quinoa üzerine karışımı dökün.
Bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.
3.
Altını kapatıp kıvam almasını
bekleyin.
4.
Bir kabın içine dökün ve isteğe
göre, çilek, muz dilimleri ve ceviz ile üzerini süsleyin.
5.
İsteğe bağlı olarak soğuk
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder