Karidesli Pilav







4 kişilik
1 porsiyonu 237 kalori ; 2 dilim ekmek, 1 köfte kadar et ve ½ tatlı kaşığı yağa denktir.

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 kırmızı soğan
200g garniture için sebze
200g ayıklanmış karides,
3 diş sarımsak, ince doğranmış
160g pirinç
doğranmış kişniş ve soya sosu,


büyük bir tavada yağı ısıtın soğanları hafifçe soldurduktan sonra içine sebzeleri atın. Karides ve sarımsağıda içerisine atın böylece karidesin rengi değişecektir. (karidesleri pişmiş kullanıyorsanız pirinçlerle birlikte eklemek için bekleyin.) pirinçleri de karışıma ekledikten sonra pirinç hacminin 2 katı kadar sıcak su ilave edin. Pirinçler piştikten sonra kişniş ve isteğe bağlı soya sosu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar