Kan Şekeri Dengesi İçin Alışveriş Listenize Eklemeniz Gereken 8 Besin




Avokado

Avokado, insülin hassasiyetini ve kalp sağlığını geliştiren magnezyum da dahil olmak üzere vitamin ve minerallerin hazinesidir. Avokado , kan şekerini dengelerken kilo vermeyi teşvik eder, çünkü sağlıklı yağ ve lif yüklü olması karbonhidrat sindirimini yavaşlatır ve bize tam tokluk hissi verir.
Sandviçlerde, yumurta ve tavuk salatalarında mayonez yerine, tostta ise tereyağı yerine kullanılabilir.

Ceviz

Lif ve sağlıklı yağ depose olan bir diğer besin de cevizdir. Araştırmalar, kilo verme ve glikoz yönetimine yardımcı olmanın yanında, düzenli ceviz tüketiminin kan damarı duvarlarını güçlendirdiğini ve LDL kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermektedir. Ceviz harika bir ara öğün seçeneğidir.  Salatalara yağ seçeneği olarak eklenebilir ve diğer yağlı tphum seçenekleri ile birleştirilebilir.

Tarçın ve Zencefil

Tarçın, kan şekeri düşürücü özelliği ile bilinmektedir. Tost, yulaf ezmesi, pişmiş havuç ve tatlı patates üzerine serpin veya çayda şeker yerine kullanın. Anti-inflamatuar etkileri olan zencefil, şeker hastalığı olanlarda açlık kan şekerinin düşmesine yardımcı olabilir. Soslarınızın içine bir miktar zencefil rendeleyerek Sağlık faydalarından yararlanırken lezzetin tadını çıkartın. Kaynar suyun içine birkaç dilim zencefil atarak zencefil çayı da hazırlayabilirsiniz.

Çilek

Çilek muazzam bir C vitamini kaynağıdır ve diyabetli kişilerin C vitamini eksikliğine eğilimli olduğuna dair bazı kanıtlar bulunmaktadır. Çileklerde fisetin adı verilen bir bileşik, şeker hastalığına bağlı beyin ve böbrek komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir ve kırmızı, mavi ve mor meyvelerdeki antosiyaninler ( flavonoidler), tip 2 diyabet, kalp krizi ve bunama riskinde azalma ile ilişkilidir.  

Yağlı tohumlar

Vücudumuz hayati sürecinde magnezyuma ihtiyaç duyar. Magnezyum eksikliği, insülin salgısı, insülin hassasiyeti üzerinde kötü etkiye sahiptir ve karbonhidrat ve glikoz metabolizmasını bozabilir. Ayçiçeği, siyah susam, kimyon, kabak ve chia gibi tohumlar harika magnezyum kaynaklarıdır. Salatalara ilave ederek, et ve balık soslarında veya sebze yemekleri ve güveçte kullanabilirsiniz.

Ispanak

Magnezyumun diğer bir kaynağı ıspanak, aynı zamanda bol miktarda potasyum içermektedir. Düşük potasyum, bizi tip 2 diyabet ve komplikasyonları açısından riski artırmaktadır. Ispanak sadece yemek olarak değil salatalarda da sofralarınızda yer alabilir.

Yağlı balık


Yeterli miktarda DHA, bir omega-3 yağ asidi tüketmemiz hayati önem taşımaktadır. DHA vücudun her hücresinde bulunur ve beyindeki omega-3 yağının yüzde 90'ını oluşturur. Yapısal olarak gözlerimizin retinaları da dahil olmak üzere hücrelerimizin çoğunda önemlidir, kalp sağlığında önemli bir rol oynar ve hücrelerin mitokondrini beslemeye yardımcı olur. Omega-3'ün başlıca kaynakları somon, Sardalya, ringa, hamsi, ve balık yumurtasıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar