Beyniniz İçin Egzersiz Programı








Egzersiz rutini beyin kaslarınız için gerçekten faydalı mıdır? 

Hafızayı kaybetme ve düşünme becerilerinden korkma yaşlanmanın en büyük kaygılarından biridir. "Beyin eğitimi" tipik bir egzersiz programı değildir; Beyin işlevini artırmaya yardımcı olmak için çeşitli etkinlikler ve yaşam tarzı değişiklikleri içerir.


Fiziksel aktivite:
"Egzersiz, beynin yürütme fonksiyonu ve hafızayla ilgili olan aktiviteyi arttırır ve yeni beyin hücrelerinin büyümesini teşvik eder. Fakat çoğumuz fayda sağlayacak kadar çok egzersiz yapmıyoruz. Uygun kalp atım hızına ulaşmak için kendinizi motive etmelisiniz.

Bilişsel eğitim:
Tepki sürelerinizi ve dikkatinizi keskinleştirecek bilgisayar veya video oyunları kullanmanız düşünce becerileriniz için en iyi egzersizdir. Fakat bilgisayar egzersizi tek başına işe yaramayabilir.

Beslenme:
Akdeniz diyetinin beyin gelişimini olumlu yönde etkilediğine dair birçok çalışma vardır. Diyette ağırlıklı olarak, tahıl, meyve ve sebze, balık, kuruyemişler gibi sağlıklı yağlara yer verilmelidir. 

Daha iyi bir uyku:
Zayıf uyku beyin fonksiyonlarınıda zayıflatabilir. Bunun yanında uyku problemlerini çok sık yaşıyorsanız uyku apnesi ve uykunuzu sık sık bölecek olan gece idrara çıkma problemleri için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Meditasyon:
Beynin farklı görevler arasında geçiş yapması, kaynakları ayırması ve beklenmedik stres faktörleri ile günlük yaşantımızda daha iyi baş edebilmemizi sağlamaya yardım edecektir. Bilişsel fonksiyonun artırılması diğer nörolojik problemlerle daha iyi başa çıkmanıza da yardımcı olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar