Tavuk Köfte






1 porsiyon ; 235 kalori 

3 yumurta kadar et ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir. 


·      150 gram tavuk göğüs
·      3 dal taze soğan

·      2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
·      
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

·      
1 kırmızı dolmalık biber

·      Pul biber, tuz, kara biber

·      Light soya sos


·      Göbek marul




Tavuk göğsünü kıyma olarak çektirin yada zar kadar küçük doğrayın. 
Ayrı yağsız teflonda incecik küpler halinde doğranmış biberi, soğanı mantarı pişirin. 
En son tavuk, maydanoz ve dereorunu karıştırın. Karabiber, tuz ve sonrasında pul biberi ekleyin.
Sos olarak light soya sosu ile servis edin. Göbek marulun yapraklarını ayırın tavuğu yapraklara
doldurarak afiyetle yiyin.
    



Yorumlar

Popüler Yayınlar