Brokoliyi Sevdirecek 7 Neden!




Harika bir detoks ürünü:

Yüksek antioksidan görev yapan sülforafen ve glukosinolat, brokoli'nin diçinde bulunan detoksifikasyon için bilinen en önemli maddedir. Doğa, brokoli'ye başka hiçbir sebzede bulunmayan detoksifiye maddelerinin bir kombinasyonunu armağan etmiştir

Kansere karşı doğal koruma:

Brokoli C vitamini ve E vitamini gibi bazı güçlü antioksidanlar açısından zengin olmakla beraber, özellikle glukoraphanin gibi çok çeşitli antikanser bileşikleriyle yüklüdür. Bu özellikler akciğer kanseri, göğüs kanseri, prostat kanseri, cilt kanseri ve daha birçok kansere karşı güçlü bir bağışıklık sağlar.

Mide sağlığı için birebir:

Brokoli, yüksek lif içeriğiyle vücudunuzun ideal ağırlığını korumada size yardımcı olurken, kabızlığı hafifleterek sindirim sürecine yardımcı olacaktır.

Kansızlık için destekleyici besin:

Demir, vitamin-B9 ve bakır kombinasyonu brokoliyi,  anemik hastalar için ideal bir gıda maddesi haline getirir; Daha fazla kırmızı kan hücresi üretme kabiliyetine sahiptir ve sık aralıklarla tüketimi kan seviyesini korur.

Göz sağlığını geliştirir:

Brokoli iyi bir vitamin-A, beta-karoten ve zeaksantin kaynağı olarak göz sağlığı için ideal besindir.
Göz bozukluklarını onarabilir ve kataraktları önleyebilir.

Cilt bakım ürünü olarak :

A vitamini, vitamin-E ve vitamin-B gibi vitaminlere sahip olan brokolinin sık tüketimi, cildinizi güzelleştirip parlak ve lekesiz hale getirecektir .

Osteoporoza karşı önleyici olabilir:

Brokoli, osteoporoza karşı koruyucu olabilecek bir fosfor - kalsiyum kombinasyonuna sahiptir.  Size sağlıklı ve güçlü kemikler sağlayabilir. Yaklaşık 100 gr brokoli 40-47g kalsiyum sağlar. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar