Emziren Anneler İçin 6 İpucu




1.     Rahatlayın
Stres, vücudunuzdan anne sütünün salınımını engelleyebilir. Emzirmek için veya süt sağımı için sessiz bir yer bulun. Göğüslerinize masaj yapmak veya sıcak kompresler kullanmak salınım için yardımcı olabilir. 

2.     Sık sık emzirin 
Ne kadar çok emzirirseniz/ süt sağarsanız, üreteceğiniz süt miktarı o kadar artar.  Tam gün çalışıyorsanız, iş gününde birkaç saatte bir 15 dakika süt sağmak için zaman ayırmaya çalışın. Yapabiliyorsanız, aynı anda her iki göğsünüzden süt sağmaya çalışın. Çift göğüs pompası süt sağım süresini yarıya indirirken süt üretimini teşvik etmeye yardımcı olur.

.     Hazır mama ile beslemekten kaçının veya sınırlandırın
Mama ile beslenme, bebeğinizin anne sütüne olan talebini azaltarak süt üretiminizi düşürecektir. Emzirme oturumlarının başında veya sonrasında ekstra süt sağarak ileride kullanmak için dondurabilirsiniz.

5.     Bol miktarda sıvı tüketin
Su, meyve suyu ve süt, vücudunuzun sulu kalmasına yardımcı olacaktır. Ancak, soda, kahve ve diğer kafeinli içecekleri sınırlandırın. Çok fazla kafein sizde huzursuzzluk yaratabilir veya bebeğinizin uykusuna müdahale edebilir. Emzirme süresince alkok kullanımından kaçının. eğer alkol kullandıysanız en az 2  saat süresince emzirmekten kaçının. 

6.     Sigara içmeyin
Sigara, süt salınımıznı azaltabilir, ayrıca sütün tadını değiştirebilir ve bebeğinizin uykusuna müdahele edebilir.  Pasif içicilik ani bebek ölümü sendromunun (SIDS) yanı sıra, solunum hastalıkları riskini artırır. Sigara içiyorsanız, bırakmak için bir uzmandan yardım alın. Bu arada, emzirmeden hemen önce veya emzirme seansı sırasında sigara içmeyin.

7.     Kendinize iyi bakın

Bol miktarda meyve, sebze ve tahılın bulunduğusağlıklı bir diyet uygulayın. Günlük aktivitelerinize fiziksel aktivite ekleyin. Bebeğin uyurken uyurken sevdiğiniz aktiviteler için zaman ayırmaya çalışın. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar