Mantarlı Yeşil Salata
1 demet taze yeşillik
1 adet kırmızı taze biber,
2 adet ceviz
1 diş sarımsak
2-3 adet mantar
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
½ çay kaşığı deniz tuzu
Sebzeleri iyice yıkadıktan sonra dilimleyin. Yapışmaz bir
tavaya hindistan cevizi yağını ekleyin,
ezilmiş sarımsağı bu yağ yardımı ile tavanın her tarafına srün. Sebzeleri
sotelemek için en alta kırmızı biberleri, üzerine mantarları ve en üste de
yeşillikleri yerleştirin. Yeşillikler hafif Solana kadar kapağı kapalı şekilde
pişirin. Bu arada küçük bir kapta sirke ile tuzu çırpın. Salataya bu karışımı
ilave ettikten sonra üzerini cevizle süsleyerek servis edin.
Yeşillik seçeneğinizi lahana ve ıspanaktan yana kullanmanız
lezzeti arttıracaktır.
130 kalori ; 2 tk yağ ve 1 porsiyon sebze yerine
geçer
Yorumlar
Yorum Gönder