Hindistancevizli Limonlu Muffin
6 kişilik
1 porsiyonu 242 kalori; 2 dilim ekmek, 1 porsiyon meyve ve 1
tatlı kaşığı yağa denktir.
Malzemeler;
6 adet yumurta,
50 g hindistan cevizi yağı,
80 gr bal,
60 gr hindistan cevizi sütü,
1 yemek kaşığı limon suyu,
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
½ çay kaşığı deniz tuzu,
60 gr hindistan cevizi unu,
½ çay kaşığı kabartma tozu
Fırını önceden 175ºC ısıtın ve bir muffin kalıbını yağlayın.
Yumurtanın beyazlarını bir kapta köpük oluşturup hacim kazanıncaya kadar çırpın
ve buzdolabına kaldırın. Yumurtanın sarılarını ayrı bir kapta ayırmayı
unutmayın.
Başka bir kapta, hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı,
hindistan cevizi sütü, bal, tuz, limon suyu ve limon kabuğu rendesini birbirine
karışırın. Kabartma tozu ve hindistan cevizi ununu ekleyerek topak kalmayana
kadar karıştırın. Yavaş bir şekilde yumurta akını da ekleyip karıştırın. Daha
sonra tüm karışımı muffin kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırın. Üzeri
hafifçe kızarana kadar 15 dakika kadar pişirin. Biraz soğumasını bekleyin ve
sonrasında dikkatlice yağlı bıçak ile kalıptan çıkarıp servis edin. Afiyet
olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder