Hindistan cevizi sütlü mercimek çorbası
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, çiğ, sızma
1/2 kırmızı soğan
1/2 kırmızı taze biber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zencefil
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1+1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
3 su bardağı su
Rafine edilmemiş deniz tuzu,
karabiber,
1 limon
Ağır tabanlı bir tencerede yağı ısıtın ve içine
ince doğranmış soğanı ekleyin. Kıyılmış biber, sarımsak ve zencefili de
tencereye ekleyip aroması çıkana kadar kapağı kapalı bir şekilde birkaç dakika
pişirin. Kırmızı mercimek, kişniş, kırmızı biber ve kimyonu ekleyin. İyice
karıştırın. Daha sonra hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyin. Deniz tuzu,
karabiber ve baharatları ekleyin. Kapağını kapatın ve sık sık karıştırarak 40
dakika kadar kaynatın. Mercimek yumuşayıp kremsi bir hal almaya başladığında
altını kapatın. Limon suyu ve taze kişniş yaprakları ile servis edin.
5 kişilik, 1 porsiyonu 270 kal
2 dilim ekmek, 1 köfte büyüklüğünde et ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.
Yorumlar
Yorum Gönder