Insanlık tarihinin en eski işlenmiş gıdası: Yoğurt!




Geçmişi 7.000 yıla dayanan yogurdun günümüzde tüketilebilir birçok çeşidi vardır. Yoğurda ekşi tadı ve yoğun kıvamını veren, sütün dönüşümünü sağlayan bir bakteri türü canlı kültürlerdir, ve yogurt kalsiyum, D vitamini, potasyum ve B vitamini gibi vücudumuz için önemli besin ögelerini içerir.

Mucizevi yeşil su;

Yogurt kabının üzerinde biriken su tam bir kalsiyum ve protein bombası olmasının yanında Vitamin B2(riboflavin) ve lesitin kaynağıdır, bu suyu yoğurda  tekrar karıştırarak, içine tahıl ekleyerek veya tatlılarınıza ilave ederek mutlaka tüketin. Süzme yogurt yaparken altında birikecek yogurt suyu da altın anahtardır. Bu suların atılmasına asla izin vermeyin.

Laktoz İntoleransına destek ürün;

Laktoz intoleransı olan, süt ürünlerinden faydalanmak isteyen kişiler için harika bir seçenektir. Çünkü yogurt süt ve dondurmadan daha az laktoz içerir. Laktoz intoleransı olan bireyler semptomları azaltmak için yogurt ile birlikte küçük miktarlarda fındık, meyve veya tahıl tüketmeliler. Bununla birlikte laktoz sindirim problem olmayan insanlar için de yoğurtta bulunan bakteriler bağırsak sağlığını ve bağışıklığı destekler.

Daha fazla yogurt seçeneği için;


Yoğurdu ayran, süzülmüş, kefir ve probiyotik takviyeli formlarda tüketebilirsiniz, fakat özellikle çocuklarınız için renklendirilmiş veya şeker ilave edilmiş ürünlerden kaçının.

Yorumlar

Popüler Yayınlar