Gebelikte Nasıl Beslenmeli?





Gebelik 40 haftalık büyülü bir süreçtir. Doğum sonrası için, hamilelik boyunca sağlıklı bir yaşam tarzi sürme hem anne hem de bebeğin sağlığı için anahtardır. Bu süreci sağlıklı geçirmek dengeli beslenmenin yanında, doğru miktarlarda ağırlık kazanımı, düzenli fiziksel aktivite, vitamin ve mineral takviyelerinin doğru kullanımı, alkol, tütün ve diğer zararlı maddelerden uzak durmaktan geçiyor.

Hamile kadınların gıda zehirlenmesi riski çok daha yüksektir, bu yüzden güvenli gıda uygulamaları çok önemlidir.

Hamileler için fit gıdalar;

Tam tahıllar: Ekmekler, tahıllar, makarnalar ve kahverengi pirinç.

Meyveler: meyvelerin her çeşidi, taze, dondurulmuş veya şeker ilave edilmeden hazırlanmış konserveler.

Sebzeler: sebzelerin tüm renklerinden faydalanın, taze, dondurulmuş, tuz eklenmemiş konserveler.

Az Yağlı protein: et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagil, fıstık ezmesi, soya ürünleri ve fındık.

Az yağlı veya yağsız süt ürünleri: süt peynir ve yogurt bu gruptadır. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden de kaçınılmalıdır.

Sağlıklı yağlar: kanola yağı, mısırözü  yağı, yer fıstığı ve zeytin yağı gibi bitkisel yağlar iyi seçimlerdir.

Sağlıksız kilo almaya yol açabilecek ilave şeker ve yağların ekstra kalorisinden kaçının. Asitli içecekler, tatlılar ve kızartılmış besinlerden kaçının.

Yorumlar

Popüler Yayınlar