Tarçınlı Krep


8 porsiyon
1 porsiyonu 1 yumurta ve 1 dilim ekmeğe denktir.


150 gr tam buğday unu
2 adet yumurta
250 ml süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
1 adet elma


Hazırlanışı
1. Unu bir karıştırma kabının içine koyup, yumurta ve sütü üzerine ekleyip çırpın. Hamura 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
2. Krep tavasını ocağa alıp ısıtıp, üzerine biraz yağ sürün. Hazırladığınız hamurdan kepçe ile biraz alıp tavaya döküp, yayılmasını sağladıktan sonra her iki tarafını birer dakika pişirin. Tüm krepleri bu şekilde hazırlayın. (Her defasında tavayı azar azar yağlamaya devam edin)
3. Güzel bir sunum için, pişen kreplerin içine ayrı bir kapta hafifçe sotelenen elmaları koyarak bohça şeklinde bağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar