Baharatlı Kuzu & Sebzeli Kinoa






4 porsiyon
1 porsiyonu 580 kalori; 4 yumurta kadar et, 3 dilim ekmek, 2 tatlı kaşığı yağa denktir.

1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 diş sarımsak
¼ çay kaşığı kırmızı biber veya biber pul tutam
suyu 1 limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kuzu pirzola(48
0 g)
240g quinoa
5 yeşil soğan, dilimlenmiş
1 tutam kişniş
buğulanmış kök brokoli

bir havanda kimyon tohumu, sarımsak, karanfil, kırmızıbiber, biraz tuz ve karabiberi ezerek harmanlayın. Içerisine limon suyu ve zeytinyağını ilave edin ve tüm karışımın yarısı ile pirzolaları marine edip dinlenmeye bırakın.


Kinoayı soğuk su ile yıkayın ve sonrasında bir tencereye koyup kinoa hacminin iki katı kadar üzerine sui lave edin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra 10 dakika kadar ayrı bir yerde soğumaya bırakın. Bu arada bir tava veya ızgarada pirzolaları pişirin. Kinoaya taze soğan ve kişnişleri ilave edin, pirzolayı buğulanmış brokoli ile servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar