Mucizevi Besin ve Diyet Efsaneleri




Kilo problemi yaşayan insanların ve kilo kaybı sağladığı iddia edilen ürünlerin kurbanı olması şaşırtıcı değildir. Bir diyet veya ürün gerçek olamayacak kadar iyiyse bu konu üzerine iki kere düşünün! gerçek olmaması olasıdır.
Hiçbir sihirli besin veya ilaç yağ yakımınıza sebep olmayacaktır, çünkü hiçbir madde genetik kodunuzu değiştirerek yağ yakımınızı sağlamayacaktır ve hiçbir ürün siz TV izlerken veya uyurken yağ yakımını sağlamayacaktır. Bazı suplemanlar ve bitkisel ürünlerin içerikleri sizin için tehlikeli ve hatta bazı insanlar için ölümcül bile olabilir.

Bu iddialarda bulunan diyet planları, haplar ve ürünlerden sakının:

Hızlı Kilo Kaybı

Yavaş, istikrarlı kilo kaybının hızlı kilo değişikliklerine kıyasla kalıcı olma ihtimali çok daha yüksektir. Sağlıklı kilo kaybı planlaması haftada ½ -1 kg arasında olandır. Eğer hızlı bir şekilde kilo verirseniz kas, kemik ve su kaybetmeniz kaçınılmazdır. Ayrıca hız size tekrar kilo kazandırma konusunda avantaj sağlayacaktır.

Miktarlar ve sınırlamalar
Greyfurt veya lahana çorbası gibi tek çeşit besinle sınırsız tüketime izin verilen diyetler doğru değildir. Aynı zamanda bu monoton planlar sunta veya tahtayla beslendiğiniz hissiyatını da doğuracaktır. Karbonhidratlar gibi gıda gruplarını, tamamen kısıtlayan ya da ciddi anlamda ortadan kaldıran herhangi bir diyetten kaçının. Bir multivitamin desteği alsanız dahi bazı besin öğelerinin eksikliğini yaşamanız kaçınılmazdır. 

Spesifik gıda kombinasyonları
Belirli besinleri birleştirmenin ya da günün belirli saatlerinde beslenmenin kilo kaybına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Gıdaların “yanlış” kombinasyonları onların hemen yağa çevrilmesine veya bağırsaklarda toksin üretilmesine neden olmaz.

Katı menüler
Hayat zaten yeterince karmaşık. Gıda seçeneklerinin sınırlandırılması veya katı yemek planları yıkıcı, antipatik bir görev olabilir. Herhangi bir yeni diyete başladığınızda bunu sorgulayın “ ben hayatımın geri kalanını bu şekilde devam ettirebilir miyim?” eğer cevabınız hayır ise bu plan sizin için uygun değil!

Egzersize ihtiyaç duymamak
Düzenli fiziksel aktivite sağlıklı olma hali ve sağlıklı kilo yönetimi için gereklidir. Başarının anahtarı haftanın 4-5 gününde 30 ila 60 dakikalık fiziksel aktiviteler yapmak ve bundan keyif almaktadır.


Eğer, sağlıklı olduğunuz kiloyu korumak, kas kazanmak ve yağ kaybetmek istiyorsanız, en iyi seçenek yaşam boyu sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kombinasyonudur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar