Naneli Yoğurt Sos ile Izgara Patlıcan
4 kişilik
1 porsiyonu 110 kalori; 2
porsiyon sebze , ½ süt ve ½ tatlı kaşığı yağa denktir.
1cm kalınlığında dilimlenmiş 4 küçük patlıcan,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200g light yoğurt
½ limon suyu
ezilmiş 2 diş sarımsak,
1 küçük demet nane yaprakları, kıyılmış
patlıcan dilimlerinin üzerine zeytinyağı ile biraz tuz ve
biber gezdirip bir kenara bırakın. ızgaranızı iyice ısıttıktan sonra yumuşak ve
her iki tarafta kızarmış halini alıncaya kadar patlıcanları pişirin. Pişenleri
ayrı bir tabakta soğumaya bırakın. Bu arada bir kapta limon suyu, sarımsak ve
nane ile yoğurdu karıştırın. Pişen patlıcanların üzerine yogurt karışımını
gezdirin ve oda sıcaklığında servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder