Ev Yapımı Tahin



Orta doğu ve akdenizde yaygın olarak tüketilen tahini siz de evde hazırlayabilirsiniz.  Soyulmuş susamlar kabuklu hallerine göre daha az acı olduklarından, susamları tuzlu suda birkaç saat bekletmeniz susamları kabuklarından ayıracaktır. Daha sonra susamların tamamen kuruduğuna emin olarak düşük ateşte bir tavada yanmasını engellemek için karıştırarak hafifçe kavurun. Kavrulmuş susamları sonra bir mutfak robotunda susamları ufalana kadar çekin. Daha sonra çok az bir miktarda nötr aromalı (bitkisel yağ gibi) bir yağ ilave ederek pürüzsüz hale gelene kadar robottan geçirin ve püre haline getirin. Ticari çeşitleri ile aynı kıvamı tutturmanız zor da olsa evyapımı tahinin tadına bayılacaksınız.

1 yemek kaşığında 89 kalori olan tahin içerisinde 2.6 gram protein, 3.2 gram karbonhidrat ve 3 gramı kalbe dost çoklu doymamış yağlardan oluşan toplam 8 gram yağ içerir. Sağlıklı yağ ve vejeteryan bir protein olmasının yanı sıra tahin kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraalleri içerir. Ayrıca vitamin B1(tiamin)’in günlük değerinin %12’sini karşılar.


1 yemek kaşığı kalorisi 2 tatlı kaşığı sıvı yağa denk olduğundan gün içinde 1 yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen gösterin J

Yorumlar

Popüler Yayınlar