Metabolizma Hızlandırmak İçin 8 Kural

1



1. Yeterli Miktarda Yiyin
Kilo vermek için aldığınız enerjiyi azaltmanız gerekir. Fakat çok düşük enerji ile diyete devam ediyorsanız bu kilo vermenizin aksine metabolizmanızı yavaşlatacaktır. Eğer günlük vücudunuzun ihtiyacı olandan çok daha azını alırsanız vücudunuz yağ yakma konusunda size sormadan frene basmaya başlayacaktır. Aynı zamanda bu yoksunluk durumunda vücut, yağ yakmanız için gerekli olan kas dokusundan da kayıplar vermeye başlayacaktır.  Bu yüzden ana öğünlerin arasında mutlaka size enerji sağlayacak atıştırmalık öğünler planlamalısınız.

2.Mutlaka Kahvaltı yapın

sabah uyandığınızda vücudunuzu kaliteli bir öğünle beslemeniz gün boyu size daha dinç, sağlıklı vet ok tutacaktır. Bu öğünü atlayan kadınlar incelendiğinde kahvaltı yapmayanların yapanlara kıyasla 4.5 kat daha fazlasının obez sınıfında olmasını tesadüf değildir. Eğer kahvaltı için hiç vaktiniz yoksa yogurt/süt – yulaf- badem gibi protein yoğunluklu bir karışımı bir araya getirmeniz sadece birkaç dakikanızı alacaktır. 

3.Gün içinde 1-2 fincan çay/kahve tüketebilirsiniz

kafein, merkezi sinir sistemini uyararak gün içinde metabolizmanızı %5-8 oranında artıracaktır. Japon araştırmacılara göre ise demlenmiş 1 bardak çay içindeki antioksidan görev yapan kateşinler sayesinde metabolizma hızını %12 oranında artırabilir.

4. Posadan faydalanarak yağlara savaş açın

Araştırmalar yüksek posa tüketen kadınların kilo kaybını kolaylıkla sağladığını göstermiştir. Günde ortalama 25 gr civarında posa tüketimiyle yağ yakımını sağlayabilirsiz. Alınması gereken bu miktara günlük 3’ er porsiyon meyve ve sebze ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

5.  Suyu artırmak için büyük boy bir şişe edinin

Araştırmacılar günde 6 bardak soğuk su tüketiminin günlük metabolizma hızını 50 kalori civarında artırdığını ve yılda ortalama 2.5 kilogram kayıp sağladığını gözlemlemişlerdir.

6. Ana öğünlerinizde protein bulundurun

vücudunuzun kas dokusunu korumak için protein ihtiyacı vardır. Bu yüzden öğünlerinizde yağsız olan etleri, yağsız süt ürünlerini ve kuruyemişleri kullanın.

7. Demirden zengin besinler tüketin

Demir, yağlarınızı yakmak üzere kaslarınızın çalışması için oksijen taşınması için önemlidir. Özellikle kadınlar menopoza kadar her ay gördükleri regl döngüsünde demir kaybederler. Bu kayıbı mutlaka yeniden yerine koymaları gerekir. Yağsız et, kabuklu deniz ürünleri, fasulye, zenginleştirilmiş tahıllar ve ıspanak mükemmel kaynaklardır.

8. Daha fazla D vitamini

Bu vitamin metabolizma hızının  yüksek seyretmesi için kas dokusunun korunmasında önemlidir. Oratalama 100 gr somon sizing almanız gereken günlük gereksinimin büyük bir kısmını karşılayacaktır, bunun yanında ton balığı, karides, tofu, zenginleştirilmiş süt, tahıl ve yumurta da iyi kaynaklarındandır.




Yorumlar

Popüler Yayınlar