Fırında Kızartılmış Avokado





12 dilim, 3 dilimi 180 kalori

1 adet avokado
⅓ su bardağı un
1 yumurtanın beyazı
1+ ½ yemek kaşığı soya sütü
⅓ fincan bayat ekmek içi

½  çay kaşığı İtalyan baharat
¼ çay kaşığı tuz
isteğe göre karabiber eklenebilir


Fırını önceden 230 C ‘ye ısıtın. Küçük bir kase içine unu dökün ve başka bir kasede soya sütü ile yumurta akını çırpın. 3. Kaseye bayat ekmek kırıntılarını dökün ve içerisine baharat, soğan ve biberi ekleyin. Avakadoyu ortadan ikiye kesin ve her yarımdan 6 dilim çıkacak şekilde porsiyonlayın. Her bir dilimi hafifçe kaplamak için una batırın ve gerekirse fazla unu silkeleyin. Daha sonra çırpılmış yumurta ve süt karışımına batırın ve en son ekmek kırıntısı karışımı içine bulayın. Bir fırın tepsisinin üzerine dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında hafifçe kahverengileşene kadar 10 dakika kızartın. Sarımsaklı yogurt ile birlikte servis edin.  Afiyet olsun J

Yorumlar

Popüler Yayınlar