Sonbahar ve Harika Sebzeleri!


Sonbaharın harika sebzelerini tüketmek için nedenlere mi ihtiyacın var?

Eğer lezzetli oluşları sana yeterli gelmiyorsa, belki de denemek için daha sağlıklı nedenlere ihtiyacın vardır!

Pancar: 
Lezzetine aşık olmayabilirsin; ama turp ve lahana gibi pancar da nitrattan zengindir. Evet, yanlış duymadın nitrat! Fakat bu nitrat işlenmiş ettekinden farklı olarak faydalı bir kimyasal yapıya sahiptir. Bu bileşikler tansiyonu düşürmeye ve yaşa bağlı olarak yaşanan algıda azalmayı önlemek konusunda yardımcı olabilir.

Eğer pancar tadından hoşlanmıyorsan, üzerine bir miktar esmer şeker ve portakal suyu dökerek tüketebilirsin.

Lahana: 
Eğer bir Coleslaw (Lahana Salatası) sever isen, zaten lahana tüketiyorsun demektir;  ama lahananın keyfini çıkarmanın çok daha fazla yolu vardır. Lahana, vitamin C ve K, lif ve detoksifiye edici sülfür bileşikleri ile yüklüdür. Kırmızı lahana ise, kalbinin ve beyninin sağlıklı kalmasına yardımcı olacak bir antioksidan olan antosiyanine sahiptir.

Pırasa: 
Pırasayı yemeklerde soğan yerine kullanabilirsin. Sadece tek bir pırasa bile, daha iyi bağırsak sağlığı için bir lif türü olan fruktanları (10 gr) içerir.

Turp: 
Brassica ailesinin diğer üyeleri olan brokoli ve lahana gibi, turp da belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Turp, kan pıhtılaşmasına yardımcı olan vitamin K ve kemik büyümesi için önemli yere sahip vitamin A ile yüklüdür.


Kış Kabağı: 
Kış Kabağı, seni biraz zahmete sokacaktır; fakat buna değdiğini göreceksin! Yüksek lif içeren kış kabağı, mükemmel bir vitamin A ve C kaynağıdır; bunun yanında vitamin B6, vitamin K, folat ve potasyum içerir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar