Sağlıklı Bir Uyku İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Sağlıklı bir uyku için doğru besinlerin tüketilmesi şarttır. Konuyla ilgili araştırmacıların sağlıklı bir uykunun yolunu açtığını düşündükleri 3 gıda tipi var:
  • Süt Ürünleri
  • Hafif Proteinler
  • Karbonhidratlar

Eğer kilo kaybetmeye çalışıyorsan hafif bir protein seçeneği iyi iken, yatmadan önce karbonhidrat tüketmek çok iyi bir fikir olmayabilir.

Daha iyi bir uyku istiyorsan, diyet dostu bu 3 seçenek gece boyu kaliteli bir uyku uyumana yardımcı olacaktır. 

Triptofan: Eğer bir yemek sonrası harika bir uyku uyuduğunu hatırlıyorsan, işte bu triptofanın etkisi! Triptofan, beyinde serotoninin bir öncülü olan temel bir amino asittir. Serotonin daha sonra gece boyunca epifiz bezi tarafından salgılanan "uyku hormonu" melatonine dönüştürülebilir. Triptofan, süt ve et ürünlerinde doğal olarak bulunur yatmadan önce yemek için iyi bir seçenek olmayabilir. Ancak her iki amaca hizmet eden tohum, kuruyemişler, muz ve bal gece aperatif olarak tüketime uygun ve triptofan içerir. Yani bir bardak papatya çayına bir kaşık bal ekleyerek rahat bir uyku uyuyabilirsin.

B6 Vitamini: Bu vitaminin eksikliği uykusuzluk ile bağlantılı bulunmuştur.
İronik bir şekilde, çok fazla B6 vitamini alımı da uykusuzluğa neden olabilir. En doğru B6 vitamini alımı için balık, muz, nohut ve ayçiçeği tohumu tüketmeyi denemelisin.  

Kalsiyum ve Magnezyum: Kalsiyum ve magnezyum sağlıklı dişler ve kemikleri  güçlendirmek için birlikte çalıştığı gibi, iyi bir gece uykusu almak için de gerekli konumdadır. Magnezyum yatıştırıcı ve kasları rahatlatıcı etki gösterirken, kalsiyum vücutta melatonin üretimini destekler. Kalsiyum, süt ürünlerinin yanı sıra brokoli, ıspanak ve sardalyada da mevcuttur. Günlük magnezyum ihtiyacını da yapraklı yeşillikler, fındık ve fasulyeden alabilirsin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar