Havuçlu Portakallı Pilav



Pilav her hali ile güzeldir; ancak havuçlu portakallı halini denedin mi?

Malzemeler

2 Tablet tavuk bulyon
2 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı sıvı Becel zeytinyağlı
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu
1 aset limon
1 diş sarımsak
3 adet ortaboy havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı hardal tohumu

Yapılışı

Geniş bir kaseye koyduğun baldo pirincin üzerine ılık su ekle, içine yarım limon sık ve 15 dakika beklet. 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgece koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıka.
Havuçları rendele, sarımsağı soyup, ince ince doğra. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine yağı ekle. Kimyonu, sarımsağı ve havucu yağa ilave edip, yağ kızana kadar karıştır. Hardal tohumlarını ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavur. 2 tablet tavuk bulyonu 2 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave et. Portakal suyunu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak pilavı kısık ateşte 20 dakika pişir. 10 dakika dinlendirdikten sonra, taze kıyılmış dereotu ile servis edebilirsin.

Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar