Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeleri Sevmeniz İçin 4 Neden!


Kanserden korunun!

Bilimsel araştırmalar, yeşil yapraklı sebzelerdeki bir pigment olan karotenoidlerin; lenf, mide, göğüs, deri ve akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterdiğini doğrulamaktadır. 

Araştırmacılar karotenoidlerin zararlı serbest radikallerle savaşan antioksidan etki gösterdiğini savunmaktadırlar. 

Aynı zamanda bu yeşillikler, baş ve boyun bölgesinde oluşabilecek kanserle savaşmada önemli etkisi olan C vitamini bakımından zengindir.

Diyabet riskinizi azaltın!

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, karotenoid ailesinden olan alfa ve beta karoten adlı antioksidanlar açısından oldukça zengindir. 

Araştırmacılar, kadın ve erkek katılımcıların olduğu bir çalışmada, 10 yıl boyunca alfa ve beta karoten zengini besinlerle beslenen bireylerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin daha az olduğunu bildirmiştir.

Beyninizi daha genç tutun!

Araştırmalara göre günde 1 - 2 porsiyon koyu yeşil yapraklı sebze türlerinden tüketen bireylerde, zihinsel yeteneklerin 10 yıl kadar daha genç olduğu gözlemlenmiş. 

Araştırmacılar K vitamininin, beyin fonksiyonları için kritik öneme sahip olan, sfingolipit yapımında ana rol oynadığını düşünüyorlar. Aynı zamanda bu sebzelerdeki lutein ve folat, zihinsel yeteneği destekleyicidir.


Kemiklerinizi yeniden yapılandırın!

Kalsiyum için tek kaynak süt ve süt ürünleri değildir; yeşil yapraklı sebzeler ihtiyaç duyulan kalsiyum için harika bir seçenektir. 

Kalsiyum, diş ve kemiklerinizin sağlıklı kalmasını sağlarken, aynı zamanda kaslarınızın çalışmasında da önemli rol oynar. Tüm koyu yeşil yapraklı sebzelerden, günlük almanız gereken kalsiyum ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar