Meyve Şekerini Kısıtlamalı Mıyım?
Yapılan bir
çalışmada, 12-20 hafta boyunca günde 20 porsiyon meyve tüketen insanlarda
herhangi bir olumsuz sonuç görülmemiştir. Bütün meyveler antioksidan,
vitamin-mineral ve lif deposudur. Meyvelerdeki bulunan bir miktar şeker hücre
içinde paketlenmiş haldedir. Sindirim enzimleri bu hücrelerin parçalanıp yavaş
yavaş kan dolaşımına geçmesini sağlarlar. Vücudunuz elma yediğimiz zaman kan şekerini hemen yükseltecek bir basit şeker içeren bir tatlı yemenize kıyasla daha uzun süre tok kalır.
Meyve suyu yerine meyvenin
tamamını yiyerek bu lezzetlerin tadını çıkarın. Meyveyi sıkıştırma/ ezme işlemi hücreleri
patlatarak şekerin serbest kalmasını sağlar. Bir bardak elma suyu içtiğinizde,
kanınıza daha fazla şeker alırsınız ve daha önce bir elma yediğinizde
acıktığınızdan daha çabuk acıkırsınız.
Yorumlar
Yorum Gönder