Zencefilli Yılbaşı Ağaçları







(20-24 adet)
1 adeti 96 kalori 

75g yumuşatılmış tereyağı
50g pudra şekeri
½ çay kaşığı kabartma tozu
20 g bal
2 yumurta sarısı
250g un
½ tatlı kaşığı toz tarçın
½ tatlı kaşığı toz zencefil


fırını önceden 180 C dereceye ayarlayın. Yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekerini kremsi yapıyı elde edene kadar çırpın. Kabartma tozu, bal ve yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra karışımın üzerine elediğiniz un, toz tarçın ve zencefili ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 30 dakika dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun. Düz bir zeminde hamuru açtıktan sonra şekilli kalıplarla kurabiyelerinizi kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeler 10-12 dk hafif kabardığında ve altın rengini aldığında fırından alın. Soğuduktan sonra 1 hafta boyunca hava almayacak bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar