Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirecek Sebze ve Meyveler
Vücudumuz, Beyin, kas, kemik, sinir, cilt, kan
dolaşımınızı ve bağışıklık sisteminizi korumak için birçok makro ve mikro besin öğesi olmak üzere birçok farklı maddeye ihtiyaç duya. Vücudumuz protein, yağ ve karbonhidratlara yani
makrobesinlere büyük miktarda ihtiyaç duyarken daha küçük miktarlarda mikro besin öğelerine (vitamin ve minerallere) ihtiyaç duyar. Eğer bu küçük
miktarları dahi karşılayamazsak hastalık için zemin hazırlamış oluruz.
Vücudumuzun tek başına yeterli miktarda üretemeyeceği yaklaşık
30 vitamin ve minerale "gerekli mikro besin öğeleri" denir.
Bundan yüzlerce yıl önce İngiliz denizciler meyve ve sebzenin yetersiz
tüketiminin (C vitamin eksikliğine sebep olduğundan) diş eti kanamalarından
skorbüt hastalığına ve daha birçok ölümle sonuçlanabilecek hastalığa sebebiyet
verdiğini kanıtlamışlardır. Bugün bile birçok düşük gelirli ülkede, insanlar
sıklıkla çeşitli besin eksikliği hastalıklarından muzdarip.
En uygun miktarda vitamin, mineral ve diğer
bileşiklerin tüketilmesi, kalp rahatsızlığı, tip 2 diyabet, kanser ve
osteoporoz gibi bir dizi önemli hastalıktan koruyabilir. "Yetersizlik"
ile ilgili endişeler neredeyse tüm dünyada
beslenme kurallarının ve merdiven altı takviyelerin toplu pazarlamasının önemli
bir sürücüsüdür.
Yeterli miktarda vitamin ve mineral alıyor musunuz?
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için seçilmiş meyve ve
sebzeler
Bağışıklık fonksiyonunun sürdürülmesinde beş mikrobesin rol
oynar ; vitamin B, vitamin C, vitamin E, magnezyum ve çinko.
Vitamin B6
|
Tavuk eti, tam tahıllar, muz ve
kabuklu patates
|
Vitamin C
|
Domates, turunçgiller, biber, brokoli, kivi
|
Vitamin E
|
Ayçiçek çekirdeği ve yağı, badem, yerfıstığı, aspir yağı
|
Magnezyum
|
Tam buğday, kurubaklagiller, kuruyemişler, yağlı tohumlar
|
Çinko
|
İstridye, yengeç, dana eti, hindi eti (siyah et)
|
Yorumlar
Yorum Gönder