Fırınlanmış Biberiyeli Patates Cipsi
4 porsiyon
1 porsiyonu 90 kalori; 1 dilim ekmek ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir.
2 büyük boy patates
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
¼ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye
patatesleri keskin bir bıçak yardımıyla
kağıt inceliğinde dilimleyin. Patatesleri içinde soğuk su bulunan bir kaba
koyun ve en az 1 saat bekletin. Sonrasında patatesleri süzün ve kurulayın.
Bütün nemin gitmesi için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Eğer patatesleriniz
ıslaksa fırında cips yapamazsınız.
Tuzlanmış ve yağlanmış patateslerinizi
önceden 200 dereceye ısıtılmış fırınınıza atın. 10 -15 dk fırınlanmış patates
tepsinizi 2. Rafa alarak gevrekleşmesi için bırakın. Cipslerinizi fırında 15-20
dakika veya kızarana kadar pişirin. Bazı patatesler diğerlerinden daha hızlı
pişebilir. Bu yüzden pişme sırasında izlemeli ve once kahverengileşenleri
çıkarmalısınız. Pişen cipsleri fırından alarak geniş bir kase içine alın ve
üzerine zeytinyağı ile biberiye ekleyin. 6 kişiye kadar servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder