Fırınlanmış Biberiyeli Patates Cipsi





4 porsiyon
1 porsiyonu 90 kalori;  1 dilim ekmek ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir. 

2 büyük boy patates
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
¼ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye

patatesleri keskin bir bıçak yardımıyla kağıt inceliğinde dilimleyin. Patatesleri içinde soğuk su bulunan bir kaba koyun ve en az 1 saat bekletin. Sonrasında patatesleri süzün ve kurulayın. Bütün nemin gitmesi için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Eğer patatesleriniz ıslaksa fırında cips yapamazsınız. 


Tuzlanmış ve yağlanmış patateslerinizi önceden 200 dereceye ısıtılmış fırınınıza atın. 10 -15 dk fırınlanmış patates tepsinizi 2. Rafa alarak gevrekleşmesi için bırakın. Cipslerinizi fırında 15-20 dakika veya kızarana kadar pişirin. Bazı patatesler diğerlerinden daha hızlı pişebilir. Bu yüzden pişme sırasında izlemeli ve once kahverengileşenleri çıkarmalısınız. Pişen cipsleri fırından alarak geniş bir kase içine alın ve üzerine zeytinyağı ile biberiye ekleyin. 6 kişiye kadar servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun J

Yorumlar

Popüler Yayınlar