Krem Peynirli Çilek-Tarçın Rulosu
16 Porsiyon;
1 porsiyonu 213 kalori; 1 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve, 21tatlı kaşığı yağa denktir.
malzemeler
Hamur Malzemeler:
3¼ su bardağı un
2 tatlı kaşığı instant maya
¼ su bardağı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
¼ su bardağı su
¾ su bardağı süt
yumuşatılmış ⅓ fincan tereyağı,
Malzemeler Dolum:
250 gr şekersiz çilek reçeli
2 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı şeker
Limonlu krema
150 gr light labne peynir
3 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (bir
limon)
1 çay kaşığı vanilin
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema
hazırlanışı
hamuru oluşturmak için süt ve tereyağını
orta ateşte küçük bir tencerede tyağ eriyene kadar karıştırın ve tencereden
alın. Ilıyana kadar bekleyin. Büyük bir karıştırma kabında 2¼ bardak un, maya,
şeker ve tuzu çırpın. Karışımın tamamını pürüzsüz hale gelinceye kadar bir
mikserle karıştırın veya el yardımı ile karıştırın. Yumurta ve suyu ekleyin ve
birleştirmek için karıştırın. Daha sonrasında sütü de ilave edin ve 1 fincan
daha un ekleyin. 10 dakika boyunca hamuru dinlenmeye bırakın.
Büyük bir 9x15 kare tepsiyi hafifçe unlayın
ve içine hamur rulosunu yerleştirin.
Küçük bir kasede tarçın, şeker ve reçeli birleştirin. Hamuru rulo haline
getirdikten sonra yağlanmış bir topside 16 dilim halinde kesin. 190 derecede 30
dakika üstleri kızarana kadar pişiriniz.
Kreması için tereyağı,labne peynir ve pudra
şekerini birlikte pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Üzerine süt, krema, vanillin, limon suyu ve
limon kabuğu rendesini ilave edin. Sıcak rulonun üzerine dökerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder