Krem Peynirli Çilek-Tarçın Rulosu




16 Porsiyon; 
1 porsiyonu 213 kalori; 1 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve, 21tatlı kaşığı yağa denktir.

malzemeler
Hamur Malzemeler:
3¼ su bardağı un
2 tatlı kaşığı instant maya
¼ su bardağı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
¼ su bardağı su
¾ su bardağı süt
yumuşatılmış ⅓ fincan tereyağı,


Malzemeler Dolum:
250 gr şekersiz çilek reçeli
2 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı şeker


Limonlu  krema
150 gr light labne peynir
3 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (bir limon)
1 çay kaşığı vanilin
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema

hazırlanışı

hamuru oluşturmak için süt ve tereyağını orta ateşte küçük bir tencerede tyağ eriyene kadar karıştırın ve tencereden alın. Ilıyana kadar bekleyin. Büyük bir karıştırma kabında 2¼ bardak un, maya, şeker ve tuzu çırpın. Karışımın tamamını pürüzsüz hale gelinceye kadar bir mikserle karıştırın veya el yardımı ile karıştırın. Yumurta ve suyu ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Daha sonrasında sütü de ilave edin ve 1 fincan daha un ekleyin. 10 dakika boyunca hamuru dinlenmeye bırakın.

Büyük bir 9x15 kare tepsiyi hafifçe unlayın ve  içine hamur rulosunu yerleştirin. Küçük bir kasede tarçın, şeker ve reçeli birleştirin. Hamuru rulo haline getirdikten sonra yağlanmış bir topside 16 dilim halinde kesin. 190 derecede 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriniz.


Kreması için tereyağı,labne peynir ve pudra şekerini birlikte pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.  Üzerine süt, krema, vanillin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Sıcak rulonun üzerine dökerek servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar