Kara Buğday Unlu Pankek




175 gr dondurulmuş kiraz
90 gr kara buğday unu
30 gr buğday unu
250 ml yağsız süt 
150 gr light yoğurt 
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı elma püresi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı bal 
bitkisel yağ (tavayı yağlamak için)

1.     bir kap içerisine şeker koyun ve parmaklarınızı kullanarak, mümkün olduğunca gevşek bırakarak tüm topakları eritin. 
2.     un, kabartma tozu, tuz ve tarçın ekleyip iyice karıştırın.
3.     geniş bir kapta yoğurt, süt, vanilya, elma püresi ve yumurta sarısını koyun ve karışana kadar, birkaç dakika çırpın. Yavaş yavaş un karışımını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için, iyice karıştırın.
4.     Bir kap içerisine yumurta beyazlarını koyun ve köpük elde edene kadar birkaç dakika çırpın. Hamurun içine yumurta akını ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5.     Pasta hamurununun üzerini kapatın ve 15 dakika bekleyin.
6.     175 g dondurulmuş kirazı küçük parçalar halinde kesin ve bir kenara ayırın.
7.     Büyük bir tavayı sprey yağlayın
8.     Her krep için bir kez spreyleyebilirsiniz, 2 yemek kaşığı dolusu hamurdan tavaya dökün ve 1- 1.5  dakika pişirin. Yaklaşık 24 krep olacak. 1 porsiyona 4 adet krep ayırın sevdiğiniz meyveler ve bal ile servis yapın :) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar