Armut & Yaban Mersinli Gevrek





8 porsiyon;  1 porsiyonu 243 kalori , 1.5 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.

Üzeri için 

1½ su bardak yulaf ezmesi
¼ su bardağı kepekli un
⅛ çay kaşığı tuz
¼ su bardağı bal
¼ su bardağı eritilmiş tereyağı
¼ su bardağı doğranmış fındık
¼ su bardağı süzme yoğurt

Armut-yaban mersini baz için 

3 olgun armut, ince dilimler halinde kesin
2 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban mersini
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
¼ tatlı kaşığı karanfil
¼ tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı vanilin

Fırını önceden 175 C dereceye ayarlayın. Üzerinin sosu için, orta boy kasede yulaf, un ve tuz birleştirin. iyice karıştırın; bir kenara koyun. Küçük bir kasede bal ve tereyağını birlikte karıştırın. yulaf karışımına bal karışımını ekleyin; kaplamak için hafifçe malzemeye fındık karıştırın. kenara koyun. 

Dolgu hazırlamak için, bir kabın içinde armut, yaban mersini, mısır nişastası, tarçın, karanfil ve tuzu birleştirin. Ayrı bir kasede bal ve vanilya ekstresini birlikte karıştırın; nazikçe armut berry karışımının içine atın. 8 x 8 pişirme kabına armut- yaban mersini karışımını dökün. Meyvelerin üzerine yulaflı karışımı dökün ve üstü kahverengileşene kadar 30-40 dakika pişirin. Üzerine light yoğurt ilave ederek servis edin. 


**Armut yerine dilimlenmiş elma da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar