Armut & Yaban Mersinli Gevrek
8 porsiyon;
1 porsiyonu 243 kalori , 1.5 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve ve 1 tatlı
kaşığı yağa denktir.
Üzeri için
1½ su bardak yulaf ezmesi
¼ su bardağı kepekli un
⅛ çay kaşığı tuz
¼ su bardağı bal
¼ su bardağı eritilmiş tereyağı
¼ su bardağı doğranmış fındık
¼ su bardağı süzme yoğurt
Armut-yaban mersini baz için
3 olgun armut, ince dilimler halinde kesin
2 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban
mersini
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
¼ tatlı kaşığı karanfil
¼ tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı vanilin
Fırını önceden 175 C dereceye ayarlayın.
Üzerinin sosu için, orta boy kasede yulaf, un ve tuz birleştirin. iyice
karıştırın; bir kenara koyun. Küçük bir kasede bal ve tereyağını birlikte
karıştırın. yulaf karışımına bal karışımını ekleyin; kaplamak için hafifçe
malzemeye fındık karıştırın. kenara koyun.
Dolgu hazırlamak için, bir kabın içinde
armut, yaban mersini, mısır nişastası, tarçın, karanfil ve tuzu birleştirin. Ayrı
bir kasede bal ve vanilya ekstresini birlikte karıştırın; nazikçe armut berry
karışımının içine atın. 8 x 8 pişirme kabına armut- yaban mersini karışımını dökün.
Meyvelerin üzerine yulaflı karışımı dökün ve üstü kahverengileşene kadar 30-40
dakika pişirin. Üzerine light yoğurt ilave ederek servis edin.
**Armut yerine dilimlenmiş elma da
kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder