Şişkinlik Problemine İyi Gelecek Besinler




Besinler farklı şekillerde organları etkileyebilir. Eğer kendinizi şiş hissediyorsanız bir yiyecek günlüğü tutun ve özellikle sizi rahatsız eden besinleri belirleyin. Ara sıra şişkinlik hissetmeniz normaldir, ancak sürekli olması durumunda daha ciddi bir sağlık sorunun belirtisi olabilir. Kronik olarak gaz veya sindirim sorunu yaşıyorsanız bir uzmana danışabilirsiniz. 

Bitki çayları(spazm giderici): Araştırmacılar  nanenin inflamasyonu azalttığını göstermektedir. Hızlı bir rahatlama için,  sindirim sistemini dinlendirmek ve normal kas kasılmalarını sağlamak nane çayı içebilirsiniz, 

Salatalık(doğal diuretik): Yüksek su ve düşük lif içeren bu lezzetli sebze diüretik etkisiyle daha sık idrara çıkıp daha hafif hissetmenizi sağlar.

Papaya(papain): Yapılan bir çalışmaya göre çiğ papaya papain dediğimiz beyaz, sütlü madde içeriğiyle bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Kahvaltınızda ve ara öğünlerinizde deneyebilirsiniz.

Muz(potasyum): Şişkinlik her zaman gaz ile ilgili değildir. Yüksek sodyum alımı da neden olabilir. İşlenmiş gıdalar ve günümüz restoran yemekleri sodyumdan zengin olup vücutta su tutumuna neden olabilir. Diğer yandan potasyum alırsanız sodyum alımınız dengelenir. Potasyum-sodyum dengesi su dengesi için önem taşır.  Önceki gün tuzlu bir akşam yemeği yediyseniz sabah yulaf ezmenizin içine muzlarınızı dilimleyip süt ekleyip kahvaltınızı yapabilirsiniz.


Yoğurt (probiyotik): Şişkinliğiniz varsa yararlı bakterileri yani probiyotikleri içeren yoğurtları tercih edin. Düzenli yoğurt tüketimi iyi bakterilerin artışıyla sindirimi  kolaylaştırır. En iyi kaynak yağsız ya da az yağlı yoğurt olacaktır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar