Ahududu & Çikolatalı Rulo






6 porsiyon
1 porsiyonu 238 kalori; 1 dilim ekmek, 3 porsiyon meyve, 1/2  tatlı kaşığı yağa denktir.

3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
60 g buğday unu
3 yemek kaşığı kakao tozu (şekersiz)
85 gr pudra şekeri
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı bal
125 gr tuzsuz lor peyniri
125 gr light labne peynir 
250 gr ahududu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı bitkisel yağ 

1.     fırını önceden 220 C ye ısıtın.
2.     18*28 genişliğinde bir kalıbın yüzeyine yağlı kağıt yerleştirin kenarlarına ve biraz da kağıdın üzerine yağ püskürtün.
3.     Büyük bir kase içinde, köpük görünümünü alıp, hacmi 3 kat genişleyene kadar, elektrikli karıştırıcı ile yaklaşık 10 dakika yumurta ve ince şekeri çırpın.
4.     Harmanlanmış olan yumurta karışımının içine unu eleyin ve hafifçe karıştırın. Eğer sünger gibi bir kek elde etmek istiyorsanız içindeki hava kabarcıklarını korumak için nazik ve sabırlı olun. Unun geri kalanını ve kakao tozunuda ilave ederek aynı şekilde hafifçe karıştırın.
5.     Harcı kalıbın içine dökün ve pürüzsüz bir yüzey için hafifçe yayın.
6.     Sünger gibi bir yapı elde etmek için altın rengini Alana kadar 8-10 dakika pişirin.
7.     Yağlı kağıdın üzerine nemli bir havlu yerleştirin. Kalıbı tersine çevirin. Keki çıkarıp kağıt üzerinde rula şeklinde sarılı halde soğumaya bırakın.  
8.     Bir kapta Peynir Ezme, krem peynir ve bal koyun ve iyice karıştırın. dekorasyon için kenara bir kaç ahududu bırakın ve geri kalanını blender yardımıyla püre haline getirin. peynir karışımı ile ahududu püresini birleştirin ve iyice karıştırın. Şimdilik pürenin yarısını blender içinde bırakın.
9.     Gerekirse her iki tarafından 2 cm boşluk bırakarak üzerine peynirli karışımdan sürün ve rulo şeklinde sarın. 2 çay kaşığı toz şeker serpin ve rulo yüzeyi üzerindeki tüm şekeri yaymak için ellerinizi kullanın.
1. Ahududu sosu yapmak için, blenderda kalan ahududu püresi içine bir çay kaşığı  taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Içine bir yemek kaşığı kadar esmer şeker ekleyin ve karıştırın.
1. Ruloyu 6 dilime ayırın ve üzerine sosu döktükten sonra ahududu ile süsleyin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar