omega-3




Somon, alabalık, uskumru, sardalye ve taze ton balığı gibi birçok yağlı balık protein, çinko, selenyum, vitamin A ve D ve bazı B grubu vitaminlerini içerirler. Yağlı olan balık grupları aynı zamanda omega-3 açısından da zengindir. Omega-3’ün ilk sağlıkla ilişkisi 1970 lerde eskimo çalışmalarında bulunmuştur. Araştırmacılar somon gibi yüksek yağlı balık tüketiminin kalp hastalığı, romatoid artrit ve sedef hastalığı gibi riskleri azalttığını tespit etmişler. Şimdilerde ise Omega-3’ün kan pıhtısı oluşmasını önleyebildiği ve bununla kanın daha hızlı akışını sağladığı gibi daha fazla ayrıntı bilinmektedir. Omega-3 aynı zamanda kalp ritmini, kalbe kan taşıyan damarları korur ve trigliserid seviyelerini düşürür. Araştırmalar aynı zamanda omega-3 tüketiminin kalp krizi sonrası hayatta kalma şansını artırmada yardımcı olabileceğini göstermektedir. Omega-3 ‘ün tek yayarı tabiki sadece kalbimizi korumak değildir.

Protein, omega-3 ve antioksidanların eşsiz kombinasyonları ile daha genç görünebilirsiniz. Yani somonun bir nevi kırışıklık önleyici olduğunu söyleyebiliriz.


Somonu en azından haftada bir gün diyetinize eklemeyi unutmayın!

Yorumlar

Popüler Yayınlar