Çocuklarınızı Bahar Besinleriyle Tazeleyin




Ispanak
Ispanak adeta bir süper besindir. Göz sağlığı, bağışıklık fonksiyonu ve diğer birçok vücut işlevi için gerekli olan A ve C vitamini  deposudur. K vitamini güçlü kemikler oluşturmanıza yardımcı olur. Ispanak ayrıca, anemiyi önleyen folat ve demir içerir. Magnezyum ve potasyum kas gelişimi ve büyümesi için önemlidir.

Çocuklarınıza yeşillik olarak ıspanak salatası yapabilir ya da  smoothielere ekleyebilirsiniz. Et ve balık yemeklerinin yanında soteleyip servis yapın. Sos, çorba ve köftelere püre halinde karıştırabilirsiniz.

Yoğurt
Kalsiyum açısından zengin bir besin olan yoğurt, güçlü kemikler ve dişler için önemlidir. 1 kase yogurt tek başına sekiz gram protein kaynağıdır. Yoğurt aynı zamanda iyi bir sindirim ve bağışıklık sistemi için gerekli olan probiyotik bakterilerin iyi bir kaynağıdır.

Çilek
Vitaminler, mineraller ve bitkisel besinler ile yüklü taze çilek harika bir meyvedir. Sadece bir kase çilek kemik gelişimi için önemli olan bir günlük C vitamini gereksinimi karşıladığı gibi aynı zamanda yüksek miktarda manganez sağlar.

Kuşkonmaz
Kuşkonmaz içeriğindeki K vitamininin yanı sıra folat için iyi bir kaynaktır. Aynı zamanda A vitamini ve demir sağlar. , Yeşil, mor ve beyaz çeşitleri mevcuttur, kuşkonmaz çocuklarınız için eğlenceli hale getirilebilir bir besindir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar