Fransız Elmalı Turta



10 kişilik;
1 porsiyonu 205 kalori; 2 porsiyon meyve, 1 dilim ekmek ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir.

pasta:
1 bütün yumurta
1 yumurta beyazı
150 gr sade beyaz un
50 gr pudra şekeri
50 gr tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 çay kaşığı vanillin

dolgu:
2 büyük kırmızı tatlı elma
Elma pişirmek için 1 kg
30 ml su
1/2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tarçın
50 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı esmer şeker
25ml /2 yemek kaşığı limon suyu (1/2 orta limon suyu)

4 yemek kaşığı kayısı reçeli

1.     Elma püresi: kabuğunu spyup, çekirdeğini ayıkladığınız elmaları doğrayın ve su, esmer şeker, tarçın ve limon kabuğu rendesi ile dolu bir tavaya ekleyin. iyice karıştırın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika orta kısık ateşte pişirin. Püre kıvamına getirmek için çatal kullanın. Soğuması için bir kenara bırakın.
2.     pasta: Bir kasede 1 bütün yumurta ve 1 yumurta akını çırpın. bir çalışma yüzeyine un eleyin ve merkezinde bir delik açın, daha sonra tereyağı, 50 gr ince şeker, çırpılmış yumurta ve vanilya özünü yerleştirin. Sadece tek elle, parmak uçlarınızı kullanarak malzemeyi birbirine karıştırın. Pürüzsüz bir hamur topu elde edene kadar 2 elinizle yoğurun. Streç filme sarın ve 1 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
3.     Fırını önceden 190 C ye ısıtın 3. ızgarasını kullanacaksınız.
4.     Hamuru unlu tezgahta açtıktan sonra 25 cm oluklu börek tavasına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Hamurun üzerini elma püresi ile doldurun.
5.     Iki adet kırmızı elmayı soyup dilimledikten sonra turtanın üzerini süslemek için dizin. 50 g ince şeker serpin.
6.     kızarana kadar, 30-40 dakika fırında pişirin.
7.     Turtanın pişmesine yaklaşık 10 dakika kala, bir tavada limon suyu ve reçeli yerleştirin ve birkaç dakika orta ateşte ısıtın. Turta henüz sıcakken bir fırça yardımıyla üst tabakaya bu karışımı sürün.
8.     Ilık olarak veya oda sıcaklığında servis edin.


Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar