Diyet Baklava Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 kg kepekli un
  • 100 gr. zeytinyağı
  • 400 gr. öğütülmüş fıstık içi
  • 500 gr. omega 3'lü zeytinyağı
  • Şerbet için
  • 1000 gr. diyabetik şeker
  • Esmer şeker de tercih edilebilir.
  • 800 lt. su
  • Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI:
  • Yumurtayı, zeytinyağını ve alabildiğince unu bir kaba boşaltarak, ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün.
  • Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak, aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun.
  • 10'arlı olarak gruplandırdığın bu üç parçadan, parçalardan her birini merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne getirin.
  • Merdana ile açtığın hamurların arasına fıstık içini serpiştirin.
  • Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek zeytinyağını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180C fırına sürün, rengi hafiften değiştiğinde biraz daha zeytinyağı gezdirin ve tekrar fırına sürüp, kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti İçin:
  • 1000 gr diyabetik şeker/4 bardak esmer şekeri ve 800 lt. suyu tencereye koyup 15 dakika kaynattıktan sonra, şerbetin içine yarım limonun suyunu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatın.
  • Sonrasında baklavanın üzerine dökün.
  • Şimdi servise hazır.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar