Diyet Baklava Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 kg kepekli un
- 100 gr. zeytinyağı
- 400 gr. öğütülmüş fıstık içi
- 500 gr. omega 3'lü zeytinyağı
- Şerbet için
- 1000 gr. diyabetik şeker
- Esmer şeker de tercih edilebilir.
- 800 lt. su
- Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı, zeytinyağını ve alabildiğince unu bir kaba boşaltarak, ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün.
- Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak, aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun.
- 10'arlı olarak gruplandırdığın bu üç parçadan, parçalardan her birini merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne getirin.
- Merdana ile açtığın hamurların arasına fıstık içini serpiştirin.
- Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek zeytinyağını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180C fırına sürün, rengi hafiften değiştiğinde biraz daha zeytinyağı gezdirin ve tekrar fırına sürüp, kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti İçin:
- 1000 gr diyabetik şeker/4 bardak esmer şekeri ve 800 lt. suyu tencereye koyup 15 dakika kaynattıktan sonra, şerbetin içine yarım limonun suyunu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatın.
- Sonrasında baklavanın üzerine dökün.
- Şimdi servise hazır.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder