Kara Buğday Unlu Pankek
175 gr dondurulmuş kiraz
90 gr kara buğday unu
30 gr buğday unu
250 ml yağsız süt
150 gr light yoğurt
2 yumurta akı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı elma püresi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı bal
bitkisel yağ (tavayı yağlamak için)
1.
bir kap içerisine şeker koyun
ve parmaklarınızı kullanarak, mümkün olduğunca gevşek bırakarak tüm topakları
eritin.
2.
un, kabartma tozu, tuz ve
tarçın ekleyip iyice karıştırın.
3.
geniş bir kapta yoğurt, süt,
vanilya, elma püresi ve yumurta sarısını koyun ve karışana kadar, birkaç dakika çırpın. Yavaş yavaş un karışımını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için, iyice
karıştırın.
4.
Bir kap içerisine yumurta
beyazlarını koyun ve köpük elde edene kadar birkaç dakika çırpın. Hamurun içine
yumurta akını ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5.
Pasta hamurununun üzerini
kapatın ve 15 dakika bekleyin.
6.
175 g dondurulmuş kirazı küçük parçalar
halinde kesin ve bir kenara ayırın.
7.
Büyük bir tavayı sprey yağlayın
8.
Her krep için bir kez
spreyleyebilirsiniz, 2 yemek kaşığı dolusu hamurdan tavaya dökün ve 1- 1.5 dakika pişirin. Yaklaşık 24 krep olacak. 1 porsiyona 4 adet krep ayırın sevdiğiniz meyveler ve bal ile servis yapın :)
Yorumlar
Yorum Gönder