Kızılcık & Antep Fıstıklı Bisküvi
36 adet
2 adeti 140 kalori; 2 porsiyon
meyve ve 1 tatlı kaşığı yağ
1/4 su bardağı
zeytinyağı
3/4 su bardağı beyaz şeker
2 çay kaşığı vanilin
2 yumurta
1 3/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı kuru kızılcık
1 1/2 su bardağı fındık antepfıstığı
fırını önceden 150C ye ısıtın. Geniş bir kapta yağ ve şekeri
iyice birbirine karıştırın. Vanillini ekleyin ve sonra yumurtayı da ekleyip
iyice yedirin. Un, tuz ve kabartma tozunu birleştirin; yavaş yavaş yumurta
karışımının içine karıştırın. Yabanmersini ve fıstığıda serpiştirdikten sonra
hafifçe karıştırın. Hamurun yarısını bölün ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2
şerit halinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında kahverengileşene kadar 35
dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dakika boyunca soğumaya bırakın. 1’er
parmak kalınlığında dilimleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder