Kızılcık & Antep Fıstıklı Bisküvi



36 adet
2 adeti 140 kalori; 2 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı yağ

1/4 su bardağı  zeytinyağı
3/4 su bardağı beyaz şeker
2 çay kaşığı vanilin
2 yumurta
1 3/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı kuru kızılcık
1 1/2 su bardağı fındık antepfıstığı


fırını önceden 150C ye ısıtın. Geniş bir kapta yağ ve şekeri iyice birbirine karıştırın. Vanillini ekleyin ve sonra yumurtayı da ekleyip iyice yedirin. Un, tuz ve kabartma tozunu birleştirin; yavaş yavaş yumurta karışımının içine karıştırın. Yabanmersini ve fıstığıda serpiştirdikten sonra hafifçe karıştırın. Hamurun yarısını bölün ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2 şerit halinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında kahverengileşene kadar 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dakika boyunca soğumaya bırakın. 1’er parmak kalınlığında dilimleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar