Diyabet İçin Magnezyum



Kanda magnezyum düzeylerinin yeterli olması tip 2 diyabet belirtilerini azaltır ve insulin direncini önlemeye yardımcı olur  ayrıca diyabete yakalanmada risk altında olanlar içinde koruyucudur.

Yüksek düzeyde magnezyum alımının yüksek kan glükoz seviyeleri ve prediyabetlilerde metabolic problemleri %71 oranında engellediği bildirilmiştir.

Magnezyum düzeylerinin arttırılması prediyabetin diyabete ilerlemesini engeller.

Yeterli magnezyum düzeyleri aynı zamanda normal kan basıncı ve kalp sağlığını korumak için gereklidir. Bu durum önemlidir çünki diyabetli bireyler kardiyovasküler problemler için artmış risk altındadırlar.



 Nasıl alınmalı?

Koyu yeşil yapraklı besinleri düzenli tüketerek magnezyumdan zengin bir diyet  sürebilirsiniz.

Yeşil yapraklı sebzelerde: ıspanak, pazı, şalgam, pancar yaprağı, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, marul.

Meyveler: papaya, ahududu, domates, kavun, çilek, karpuz.

Tahıllar: quinoa, karabuğday, kahverengi pirinç, yulaf, çavdar, buğday.

Otlar / Baharat: fesleğen, kişniş, frenk soğanı, kimyon tohumu, maydanoz, hardal tohumu, rezene.

Diğer iyi magnezyum kaynakları:Brezilya fındığı, kaju, badem, badem ezmesi, barbunya, fasulye, kabak, susam, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, şekersiz kakao tozu

Yorumlar

Popüler Yayınlar