Diyabet İçin Magnezyum
Kanda magnezyum düzeylerinin yeterli olması tip 2 diyabet
belirtilerini azaltır ve insulin direncini önlemeye yardımcı olur ayrıca diyabete yakalanmada risk altında
olanlar içinde koruyucudur.
Yüksek düzeyde magnezyum alımının yüksek kan glükoz seviyeleri
ve prediyabetlilerde metabolic problemleri %71 oranında engellediği
bildirilmiştir.
Magnezyum düzeylerinin arttırılması prediyabetin diyabete
ilerlemesini engeller.
Yeterli magnezyum düzeyleri aynı zamanda normal kan basıncı
ve kalp sağlığını korumak için gereklidir. Bu durum önemlidir çünki diyabetli
bireyler kardiyovasküler problemler için artmış risk altındadırlar.
Koyu yeşil yapraklı besinleri düzenli tüketerek magnezyumdan
zengin bir diyet sürebilirsiniz.
Yeşil yapraklı sebzelerde: ıspanak, pazı, şalgam, pancar
yaprağı, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, marul.
Meyveler: papaya, ahududu, domates, kavun, çilek, karpuz.
Tahıllar: quinoa, karabuğday, kahverengi pirinç,
yulaf, çavdar, buğday.
Otlar / Baharat: fesleğen, kişniş, frenk soğanı, kimyon tohumu,
maydanoz, hardal tohumu, rezene.
Diğer iyi magnezyum kaynakları:Brezilya fındığı, kaju, badem, badem ezmesi, barbunya, fasulye, kabak, susam, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, şekersiz kakao tozu
Yorumlar
Yorum Gönder