Baharatlı tavuk & avokado dürüm
2 kişilik
1 porsiyonu 500 kalori ; 2
yumurta kadar et, 3 dilim ekmek, 3 tatlı kaşığı yağa denktir.
1 tavuk göğsü (yaklaşık 200g), ince bir açıda dilimlenmiş
cömert sıkmak suyu ½ limon
½ çay kaşığı hafif biber tozu
doğranmış 1 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 adet lavas (tortilla ekmeği)
1 avokado, yarı yarıya ve taşlanarak
2 adet közlenmiş kırmızı biber dilimlenmiş
kıyılmış bir kaç dal kişniş,
Limon suyu, biber tozu ve sarımsak ile tavuk karıştırın. Bir
tavada yağı kızdırın ve tavukları kızartın. Bu esnada bir yandan dürüm için
lavaşları ısıtın ama kuruyacak kadar ısınmadığına dikkat edin. Her bir lavas
üzerine yarım avokadoyu ezin ve üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin. En son
üzerine kişniş ve biber ekleyin dürümü kıvırın ve afiyetle yiyin J
Yorumlar
Yorum Gönder