Kronik Mide Yanması İçin neler Yemelisiniz?





İşte Suçlular!

Bazı baharatlı yiyecekler, narenciye grubu, domates sosları ve sirke mide ekşimesini yoğunlaştırabilir.  Yağlı ve kızarmış gıdalar midede daha uzun sure kalmaktadır.  Bu mide basıncını artırabilir ve mide asidini özofagustan uzak tutan kasları açmaya zorlayabilir. Diğer yaygın mide ekşimesi tetikleyicileri çikolata, kafein, soğan, nane, karbonatlı içecekler ve alkoldür.

Akşam yemeğinde ne yemelisiniz?

Yağsız et, balık, kümes hayvanları, sebze, baklagiller, meyveler ve tahıllardan rahatlıkla tüketebilirsiniz. Baharatlar sizi rahatsız ediyorsa, az miktarda kullanmayı deneyin ya da bunun yerine taze otları kullanın. Taze otlar daha az konsantre ve daha az rahatsız edici olabileceğinden taze maydanoz, kekik ve fesleğen kullanmanız faydalı olacaktır. Ayrıca tatlandırmak i.in sebzeleri soteleyebilirsiniz. Havuç, tatlı patates, karnabahar, brokoli, kabak ve Brüksel lahanası iyi sonuç verecektir.


Sebzeleri çiğ tüketin! Eğer domates sosu size rahatsız ediyorsa çiğ olarak yemeyi deneyin. Sos kullanın ama yağları azaltın. Az yağlı yogurt ile salatalık ve fesleğeni birleştirin ve çok az zeytinyağı ile sotelenmiş mantarın yanında yiyin.


Kahvaltı ve Öğle yemeği

Kahvaltıda jambon ve pastırma gibi yaplı ve işlenmiş etlerden kaçının. Bunun yanında yulaf ezmesi kahvaltı için mükemmel bir seçenektir. Içerisine muz, kuru üzüm ve bir miktar tarçın ilave edebilirsiniz.

Diğer seçenekler: meyve ve kuruyemiş içerikli yogurt. Yumurta, tam tahıllı ekmek size rahatlatacak seçenekler arasındadır.


Öğle yemeğinde tavuk veya nohut gibi protein içeren salataları tercih edin. Fakat sirke ve turunçgillerden kaçınınarak yanına bir miktar yogurt ilave edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar