Karın Yağlarınızı Eritmenize Yardımcı Olacak 4 Besin







Karın yağlarınızı eritmek için yemek yiyin!

İster inanın ister inanmayın, vücudunuz aslında yağ depolamak istemiyor. Vücudunuz doğal yeme düzeni ve uyku ritimleri ile yağ yakmak ve enerji seviyenizi yükseltmek için çalışmaktır. 

Bu gıdaları yiyerek daha iyi uyuyun, daha fazla kilo verin ve karnınızdaki yağları eritin. İşte başlayacaklarınız!

Balık

Omega-3 bakımından zengin bir diyet, kalp sağlığını iyileştirir, demans riskini düşürebilir ve zihninizi geliştirebilir. Zayıflamaya gelince, birçok omega-3 taşıyıcısı protein bakımından zengindir. Birçok çallışma proteinin daha doyurucu olduğunu kanıtlamıştır. Yağları veya karbonhidratları yediğinizde yaktığınıza göre protein sindiriminde daha fazla kalori yakarsınız.

Dozu nasıl alırsınız: Günlük beslenmenize Omega açısından zengin besinler olan sardalya, somon balığı, ceviz, keten tohumu ve koyu yapraklı yeşillikleri ekleyebilir veya balık ya da keten tohumu yağı takviyesi alabilirsiniz.


Kuruyemişler

Sanki kuruyemiş yemek için başka bir mazerete ihtiyacınız varmış gibi, bu yağlı baklagiller ruh halinizi iyileştirici magnezyum için harika bir kaynaktır.

Vücudunuzda yeterli magnezyum olmazsa, beynin melatonini düzenleyen kısmı atılır ve uykunuz kesilir.

USDA araştırmacıları tarafından 2010 yılında yapılan ve Magnezyum Araştırması'nda yayınlanan bir araştırmada, magnezyum desteğinin, uyku güçlüğü çeken kişilerin gece boyunca huzur içinde uyumasına yardımcı olabileceği bulunmuştur. 

 Çalışma sonunda magnezyum alanların daha iyi uyumalarının yanında bağışıklık  sistemine,  kalp hastalığına, kansere, şeker hastalığına ve Alzheimer hastalığına karşı risk oluşturan inflamasyonu vücutta azalttığı gözlemlendi. 

Kaynaklarına nasıl ulaşırsınız? Magnezyum bakımından zengin gıdalar da genellikle protein içeriği iyi olan besinlerdir. Balık, kuruyemişler, mercimek, soya fasulyesi ve siyah fasülye ve tam tahıllılar. 


Süt

Kalsiyum ile kilo kaybı arasındaki bağlantı halen araştırlıyor olsa da süt grubunun kilo kaybına etkisi büyük! Birmingham'da Alabama Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından 2010 yılında yapılan bir araştırmada, premenopozal kadınlardan 100'ün üzerinde bir grup arasında, kalsiyum bakımından zengin gıdaları tüketenlerde yağın önemli ölçüde azaldığını tespit ettiler.

Aslında, günlük tüketilen her 100 miligram kalsiyum için , bir inç yaklaşık 2.5 cm karın yağı azalmaktadır. Ki bu karın yağları iç organlarıın çevresinde karın içi yağ kaybettiler-bu, iç organlarınızda ve çevresini sarmalayan ve kalp-damar sağlığını ve kanser riskini tehdit eden oluşumlardır. 

Kaynaklarına nasıl ulaşırsınız?  Süt,sardalye, portakal suyu, tofu ve koyu yapraklı yeşillikler  kalsiyum almanıza yardımcı olacaktır. 


Kirazlar

Kirazlar uyku hormonu olan bitki kaynaklı birkaç melatonin kaynağından biridir. (Muz ve mısır da ;))
Yaptığınız çalışmalarda size yardımcı olacağına dair bir kanıt bulunmamakla birlikte, çalışmalar bu gibi besinlerin vücuttaki melatonin seviyelerini artırabildiğini bulmuşlardır.


Melatonin uykunuzda size yardımcı olurken, aynı zamanda hücrelerinizi kansere, Alzheimer'e ve diğer hastalıklara götüren türden serbest radikal hasarından koruyabilen güçlü bir antioksidandır. 

Kaynaklatına nasıl ulaşırsınız? Kiraz yemeyi sevmiyorsanız suyunu içebilir veya çeşitli tariflerde değerlendireblirsiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar