Kilo Kaybınızı Sabote Edecek 5 Hata







1.     “Haftada 3 gün spor yapıyorum, istediğimi yiyebilirim”

Kötü bir diyetle egzersiz yapamazsınız. Yoğun ve uzun saatler yaptığınız egzersiz bile yüksek şeker içerikli bir diyeti telafi etmez. Spor zaferlerinizi başka şekillerde kutlayın – yeni kıyafetler alın - ancak yüksek şeker içerikli diyetlere devam etmeniz durumunda zorlu egzersiz programınızı geri dönebilirsiniz


2.     “ Bütün hafta diyetime harfiyten uydum, haftasonu tamamen serbest olabilirim”

Bütün hafta çok kısıtlı diyetler yaptıktan sonra birkaç gün tamamen serbest takılmanız muhtemelen aldığınız kalori dengesini bozacaktır. Tabii bu kalorilerin hangi besin grubundan olduğu ve ne hızda yağ olarak depolanacağı da ayrıca önemlidir.


3.     “Pazartesi başlayacağım “

İnsanlar genelde koca bir porsiyon mantıya veya pideye başlamadan önce genlede bu gibi beyanlarda bulunurlar. Diyete başladıklarında ise bütün gün veya yarım gün kendilerini aç bırakarak kilo kaybına mükemmel bir  zemin hazırladıklarını düşünürler. Hemen bir sonraki öğünden başlamanız hızlı ve kalıcı yağ kaybı sağlarken size güç verecektir.

4.     “Sadece 100 kalorilik paketli ürünle kendimi şımartsam bile kilo verebilirim”

Birer porsiyon haline getirilmiş bu atıştırmalıklar, yüksek yağ ve şekeri içeriği nedeniyle boş enerji kaynağı sayılırlar. Kontrollü tüketim gerektirir. Zararları arasında seviyeleri yükseldikçe yağ depolanmasını artıran insulin tetiklemek de vardır. Ayrıca şunu kabul edelim: Muhtemelen bu küçük paketlerden birden fazlasını yiyeceksiniz.

5.     “Kahvaltıyı atlamak aldığım kalori miktarını azaltır.”

Kahvaltıyı atlamanız uzun sure açlık, Iştah açılması ve sinirlilik durumunun yanında muhtemelen en yakınınızdakinin yediği atıştırmalıklara da saldırmanıza neden olacaktır. Kahvaltı hazırlayacak vaktiniz yoksa bile ufak atıştırmalıklarla da bu öğünü tamamlayabilirsiniz. ( süt- gevrek, yogurt meyve, yogurt- yulaf  gibi sağlıklı atıştırmalıklar )



Bu saydıklarımın arasından sizing alışkanlığınız olanları tespit ettiyseniz hemen müdahale edin ve bu sabotaja son verin :D

Yorumlar

Popüler Yayınlar