Pesto Soslu Tavuk Ruloları
6 porsiyon, 1 porsiyonu 2 roll (100 gr)
hazırlama süresi 30 dk
pişirme süresi 20-30 dk
1 fincan taze maydanoz
yaprakları
1 fincan fesleğen yaprakları
2 yemek kaşığı kekik yaprağı
2 yemek kaşığı adaçayı yaprağı (isteğe bağlı)
1 diş sarımsak, ezilmiş
1/3 fincan rendelenmiş parmesan
peyniri
3 çorba kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı limon suyu
6 tavuk pirzola (her biri yaklaşık 130 gram her
biri)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Izgarayı 200 C'ye ısıtın.
Maydanoz, fesleğen, kekik, adaçayı,
sarımsak, parmesan, çam fıstığını ve limon suyunu bir blender yardımıyla karıştırın.
Bir et yumuşatıcı kullanarak
ortasından dışarıya doğru açtığınız etleri yumuşatın. Her biri inceltilmiş tavukları açın
ve içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar pesto sos sürün. Hazırladığınız tüm
ruloları yağlayın ve ısıtılmış ızgaraya dizin. Tavuk rulolrını her 3-5 dakikada
bir çevirerek pişirin. Eğer rulolar açılmaya başlarsa bir kürdan
yardımı ile sabitleyin. Izgaradan
çıkartın ve 10 dakika beklettikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder