Pesto Soslu Tavuk Ruloları




1 porsiyonu 266 kalori ; 3 köfte kadat et ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.

6 porsiyon, 1 porsiyonu 2 roll  (100 gr)
hazırlama süresi 30 dk
pişirme süresi 20-30 dk 

1 fincan taze maydanoz yaprakları 
1 fincan fesleğen yaprakları               
2 yemek kaşığı kekik yaprağı              
2 yemek kaşığı adaçayı yaprağı (isteğe bağlı)     
1 diş sarımsak, ezilmiş                                  
1/3 fincan rendelenmiş parmesan peyniri  
3 çorba kaşığı çam fıstığı                             
1 yemek kaşığı limon suyu     
6 tavuk pirzola (her biri yaklaşık 130 gram her biri)       
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Izgarayı 200 C'ye ısıtın.
Maydanoz, fesleğen, kekik, adaçayı, sarımsak, parmesan, çam fıstığını ve limon suyunu bir blender yardımıyla karıştırın.

Bir et yumuşatıcı kullanarak  ortasından dışarıya doğru açtığınız etleri yumuşatın. Her biri inceltilmiş tavukları açın ve içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar pesto sos sürün. Hazırladığınız tüm ruloları yağlayın ve ısıtılmış ızgaraya dizin. Tavuk rulolrını her 3-5 dakikada bir çevirerek  pişirin.  Eğer rulolar açılmaya başlarsa bir kürdan yardımı ile sabitleyin.  Izgaradan çıkartın ve 10 dakika beklettikten sonra servis edin.



Yorumlar

Popüler Yayınlar