Enerjinizi Artrımanıza yardımcı Olacak 7 Besin!





BİTTER ÇİKOLATA
Kakao miktarı ne kadar fazla ise o kadar çok antioksidan ve az miktarda şeker içerir. Kakao ruh halinizi yenilemeniz ve iyileştirmeniz için harika bir besindir ve düşük miktarda kafein içerir. Bu nedenle sağlıklı bir tercihtir.

ZENCEFİL 
Küçük bir miktarı bile dolaşımı hızlandıracak ve sinüslerinizin açılmasını sağlayarak motivasyonunuzu artıracaktır.  Stres altında olmak ya da uykusuzluk da inflamasyona sebep olabilir ve zencefil inflamasyonu önler. Taze olarak dilimlenmiş, suyun içine rendeleyerek ve kurutulmuş şekilde tüketebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU 
Vücudunuz çok su kaybettiğinde size daha yorgun ve bitkin hissettirebilir. Hindistan cevizi suyu bu konuda yardımcı olacaktır. Yüksek oranda potasyum içerir hatta ortalama 350 ml hinidstan cevizi suyu orta büyüklükte bir muzdan daha fazla potasyum içerir. Bu da hızlanmanıza yardımcı olur.

PORTAKAL veya LİMON SUYU
Narenciye grubunun her zaman canlandırıcı etkisi vardır. Portakal suyu ile zaman kaybetmek istemiyorsanız bir miktar limon suyunu değerlendirin J

BADEM –ELMA İKİLİSİ
Badem ve elma harika yakıtlardır. Elma vücudun yakıt olarak ilk tercih ettiği şekeri sağlarken, badem protein ve magnezyum için iyi bir kaynaktır, çabuk acıkmanızı engellerken hücrelerinizi güçlendirecektir.

KEREVİZ – BADEM EZMESİ
Bu harika lezzet size ara öğün görevi görürken kereviz yapısı gereği gevrek olduğu için uyandırıcı etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalar çiğnemenin beynin uyanıklık alanlarını aktive ettiğini göstermektedir.

HAŞLANMIŞ YUMURTA – YABAN MERSİNİ

100 gr yaban mersini vücudun enerji kaynağı olan şekeri 15 gr civarında karşılarken 4 gram civarında da kan şekerinizi dengede tutacak olan lifi içerir. Yanında yiyeceğiniz yumurta ise 1 saat sonra tekrar acıkıp modunuzun düşmesini engeller.

Yorumlar

Popüler Yayınlar