Armutlu Dolgu Pasta
6 porsiyon, 1 porsiyonu 98 kalori; 1 büyük boy meyveye denktir.
3 olgun armut
2 su bardağı taze veya dondurulmuş yaban
mersini ya da herhangi bir çilek
2 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı karanfil
¼ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı vanilya ekstresi
fırını önceden 175 C dereceye ayarlayın.
Üzerinin sosu için, orta boy kasede yulaf, un ve tuz birleştirin. iyice
karıştırın; bir kenara koyun. Küçük bir kasede bal ve tereyağını birlikte
karıştırın. yulaf karışımına bal karışımını ekleyin; kaplamak için hafifçe
malzemeye fındık karıştırın. kenara koyun.
Dolgu hazırlamak için, bir kabın içinde
armut, yaban mersini, mısır nişastası, tarçın, karanfil ve tuzu birleştirin. Ayrı
bir kasede bal ve vanilya ekstresini birlikte karıştırın; nazikçe armut berry
karışımının içine atın. 8 x 8-inç pişirme kabına armut berry karışımı dökün.
Meyvelerin üzerine yulaflı karışımı dökün ve üstü kahverengileşene kadar 30-40
dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder