Daha Fazla Yumurta Yemeniz İçin 7 Sebep




      1. Modunuzu anında değiştirir

Yumurtalar, yorgunlukla mücadele etmek ve kötü ruh halini tersine çevirmek için birlikte çalışan, omega-3 yağ asitleri, çinko, B vitaminleri ve iyot karışımını içerir.


2    2. İskelet ve kas sisteminizi besler

Yumurta, düşük kalorili bir gıdada kas koruma proteinini ambalajlayan, doğanın en iyi besin kaynaklarından biridir. Yumurtadaki B12, kas kasılmalarına da yardım eder - hevesli bahçıvanlar için bir zorunluluk!

3    3.  Kansere karşı savaşır

Daha yüksek seviyede kolin tüketen kadınların (yumurtalarda bulunan besin maddeleri) yüzde 24 oranında daha az meme kanseri gelişme ihtimali vardır. Büyük bir yumurta,günlük alınması gereken  kolin miktarı 'nın yaklaşık yüzde 30'unu karşılar. Kolinin çoğu yumurta sarısında bulunduğundan yumurtayı bütün halde yediğinize emin olun.
      
 4. Beyninizi Besleyin

Yumurtadaki kolin, beyninizin daha iyi bilgi depolamasına ve hatırlamasına yardımcı olan asetilkolin salınımını arttırırken hafızanızı keskinleştirmeye yardımcı olur.

5     5.  Göz sağlığınızı iyileştirir

      Maküla dejenerasyonunu ve kataraktları engellemeye yardımcı olan zengin lutein ve zeaxanthin (antioksidan) kaynağıdır. Bu etkileri sadece sarı kısmından kaynaklıdır.

6    6.  Zayıflatır :D

Kilo vermenin lezzetli yolu! Louisiana State University'den araştırmacılar, Obezler haftada beş kez yumurta içeren kahvaltı seçtiklerinde, yüzde 65 daha fazla kilo verdiği gözlemlenmiştir. Saint Louis Üniversitesi bilim insanları, sabah yumurta yiyenlerin günün geri kalanında daha az kalori aldığını tespit etmişlerdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar