Tatile Gitmeden Kilo Vermek İçin 6 ipucu





Ilk adım: plan yapın

Ne olursa olsun bir plan yapmak için zaman ayırın ve uygulayabileceğiniz makul, pratik hedefler belirleyin. Eğer düşündüğünüz değişiklik için adım adım ilerlerseniz gerçekçi hedeflere ulaşmada başarılı olma olasılığınız daha yüksektir. Bir ya da iki belirli değişiklikler ile başlayın ve bir gıda ve etkinlik günlüğü tutarak ilerlemeyi izleyin.

Sonraki adım: tabağınızı şekillendirin. Hedefe ulaşmak için her besin grubundan dengeli ve yeterli beslenin. Her yemek içerisinde yağsız protein, tam tahıllar ve yarısını kaplayacak kadar meyve ve sebze içermelidir.
Ipucu: daha az yemek için daha küçük bir tabak kullanın J

sebze, meyve, tam tahıllar, az yağlı süt ve yağsız et gibi gıdalar çok fazla kalori almadan gerekli besin öğelerini içerirler. Gün boyunca tüm besin gruplarından tabağınıza eklemeyi deneyin.

 Hedeflerinize fiziksel aktiviteyi ekleyin

Düzenli fiziksel aktivite, genel sağlık ve fitness için önemlidir. Bunun yanında vücut ağırlığının kontrolünde yardımcı olur ve iyilik halini teşvik etmektedir. Keyif alacağınız ve her defasında en az 10 dakika sürecek etkinlikler seçin. Haftanın birkaç günü 30 dakika ile 2 saat arasında değişecek sürelerde tempolu yürüyüş yapmayı deneyin. Haftada en az iki kez şınav veya squat gibi faaliyetleri güçlendirerek aktivitelerinize ekleyin.

30 gün sayın

haftada 2 kilo vermek için gün içinde fazladan enerji sağlayabilecek besin seçeneklerini yarıya indirin veya diyetinizden çıkarın. Kalori kısıtlamanın en kolay yolu yağ, şeker ve şekerli içeceklerden uzaklaşmaktır. Yerine bu düşük kalorili gıdaları koyun:
cips gibi yağlı aperatifler yerine çiğ sebze
tatlı yerine portakal dilimleri, çilek ve ananas
şeker çubukları yerine yağsız çikolatalı süt

Ne aşama kaydettiğinizi takip edin
 Hedefe ulaşmak için ne kadar ilerlediğiniz takip edin. Bir mezura yardımı ile bel bölgesinde ne kadar incelme olduğunu kontrol edin.  Haftada bir kez tartılın.

Geleceğe yatırım yapın


Sağlıklı bir yaşama başlamak için bu olayı bir fırsat olarak değerlendirin. Eğer hedeflediğiniz kiloya ulaşamadıysanız bu dünyanın sonu değil unutmayın ve pes etmeyin. Mutlaka hedefe ulaşmalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar