İftarda Sağlıklı Beslenme Önerileri
İftar
sofralarında uzun süre açlığın etkisiyle hızlı bir şekilde yemeğe başlamak
yerine orucunuzu öncelikle vücudunuzun ihtiyacı olan 1 bardak suyu içerek açın.
Sonraki
adımınız 1 adet hurma, 1 kase salata, 1 kase çorba ve 1 dilim ekmek yemek
olsun.( 1 dilim ekmek yerine 2 parmak kalınlığında ramazan pidesi tercih
edebilirsiniz.)
Sıvıların
mideyi terketme süresi ortalama 12 dakika olduğundan düşen kan şekerinin
yükselmesi ve yediklerinizin sindirilebilmesi için ana yemeğe geçene kadar 10-15
dakika mola verin.
·
Iftar sofranızın
baştacı mutlaka bir sebze yemeği olsun.
Sebzeler yüksek posa içerdiklerinden
uzun saatler boyunca aç kalarak yavaşlayan metabolizma hızını artıracak ve
sindirimi kolaylaştıracaktır.
·
Kurubaklagiller
içerdikleri yüksek posa ve proteinle iftar sofralarının vazgeçilmezleridir.
·
Sindirimi
desteklemesi ve kabızlık probleminin yaşanmaması için ramazanın ilk haftalarında
mutlaka sofralarınızda sebze ve kurubaklagili büyük porsiyonlarda
tüketebilirsiniz.
·
Ramazanın yaz
aylarına denk gelmesi ve havaların sıcak olması nedeniyle gün içinde terleyerek
mineral kaybı yaşıyoruz . Ramazan boyunca bunu önlemek için iftardan sonra 1
adet maden suyu içmeyi unutmayın!
·
Suyu tarçınlı tercih etmeniz durumunda tarçın kan şekerinizi dengeleyecek ve gün boyu düşen metabolizma hızınızı artırmaya yardımcı olacaktır.
·
Ramazanın en
önemli nokatalrından biri ise tatlı seçenekleridir. Tatlı tercihlerinizin
yemekten 1.5 saat sonra ve şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar,
meyveli yoğurtlar ve meyve-kuruyemiş kombinasyonlarından tercih edin. Rafine
edilmiş şekerlerden uzak durun.
Yorumlar
Yorum Gönder