İftarda Sağlıklı Beslenme Önerileri




İftar sofralarında uzun süre açlığın etkisiyle hızlı bir şekilde yemeğe başlamak yerine orucunuzu öncelikle vücudunuzun ihtiyacı olan 1 bardak suyu içerek açın.

Sonraki adımınız 1 adet hurma, 1 kase salata, 1 kase çorba ve 1 dilim ekmek yemek olsun.( 1 dilim ekmek yerine 2 parmak kalınlığında ramazan pidesi tercih edebilirsiniz.)

Sıvıların mideyi terketme süresi ortalama 12 dakika olduğundan düşen kan şekerinin yükselmesi ve yediklerinizin sindirilebilmesi için ana yemeğe geçene kadar 10-15 dakika mola verin.

·      Iftar sofranızın baştacı mutlaka bir sebze yemeği olsun.

    Sebzeler yüksek posa içerdiklerinden uzun saatler boyunca aç kalarak yavaşlayan metabolizma hızını artıracak ve sindirimi kolaylaştıracaktır.

·      Kurubaklagiller içerdikleri yüksek posa ve proteinle iftar sofralarının vazgeçilmezleridir.

·      Sindirimi desteklemesi ve kabızlık probleminin yaşanmaması için ramazanın ilk haftalarında mutlaka sofralarınızda sebze ve kurubaklagili büyük porsiyonlarda tüketebilirsiniz.

·      Ramazanın yaz aylarına denk gelmesi ve havaların sıcak olması nedeniyle gün içinde terleyerek mineral kaybı yaşıyoruz . Ramazan boyunca bunu önlemek için iftardan sonra 1 adet maden suyu içmeyi unutmayın!


·      Suyu tarçınlı tercih etmeniz durumunda tarçın kan şekerinizi dengeleyecek ve gün boyu düşen metabolizma hızınızı artırmaya yardımcı olacaktır.


·      Ramazanın en önemli nokatalrından biri ise tatlı seçenekleridir. Tatlı tercihlerinizin yemekten 1.5 saat sonra ve şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar, meyveli yoğurtlar ve meyve-kuruyemiş kombinasyonlarından tercih edin. Rafine edilmiş şekerlerden uzak durun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar