Kuruyemişler ve Kalp Damar Sağlığı





Kuruyemişler içeriğindeki posa ile, kandaki kolesterol seviyelerinin azalmasını ve sağlıklı bir bağırsak işlevinin korunmasını sağlar. Kuruyemişleri üzerindeki ince kabuklarıyla tüketmek daha yüksek oranda posa almanızı sağlayacaktır.

Kuruyemişler E vitamini, selenyum, bakır, manganın yanında resveratrol ve ellajik asit gibi antioksidanları içerirler. Bunun yanında içeriğindeki folat (B9 Vitamini), kalp hastalığı için bir risk faktörü olan homosisteinin yüksek düzeylerini azaltmaya yardımcı olur.

Kuruyemişler, kan damarlarının sağlığını koruma ve damar sertliğini gidermekte yardımcı olan  bitki sterollerini içerir. Bitki sterolleri bağırsaktan kolesterolün yeniden emilimini azaltarak kan kolesterol seviyelerini düşürürler.

Araştırmalar kuruyemiş tüketiminin aynı zamanda kalp hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Günde 15 badem ve 25 antep fıstığı içeren bir akdeniz tarzı diyetin damar tıkanıklığını azaltabileceği gösterilmiştir.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar